17-05-10

Logeren op hotel in Londen centrum

Op zoek naar goedkope hotels Londen? Je leest hieronder tal van leuke tips en handige weetjes voor een onbekommerd weekendje Londen! Kijk ook eens op de website voor een ander goedkoop weekendje weg, keuze zat!

Citytrip Londen: de stad verkennen

hotels londen

Inleiding over Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het is het grootste en meest bevolkte stedelijke gebied in het Verenigd Koninkrijk en tevens het grootste stedelijke gebied in de Europese Unie. Londen is een toonaangevende mondiale stad als een van 's werelds grootste financiële centra. Londen is de 21e rijkste stad in de wereld. Het is een belangrijke toeristische bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers. Londen heeft een verscheidenheid van volkeren, culturen en godsdiensten. Londen bevat vier World Heritage Sites: The Tower of London, De historische nederzetting van Greenwich, de Royal Botanic Gardens, en de site bestaande uit het paleis van Westminster, Westminster Abbey en St. Margaret's Church. Londen heeft een gematigd zeeklimaat.

citytrip londen

Londen gebouwen zijn te divers en uniek om te worden gekenmerkt door een bepaalde architectonische stijl. Londen wordt ook wereldwijd bewonderd voor de schoonheid van zijn parken en tuinen. De grootste parken in het centrale deel van Londen zijn Hyde Park en Regent's Park. Deze laatste bevat de oudste wetenschappelijke Zoo (Londen Zoo) en is gelegen nabij de toeristische attractie van Madame Tussauds. Hyde Park is populair voor mensen die sport en ontspanning zoeken. Dus wie op budget hotel in Londen logeert kan zoveel kanten uit. Londen is van oudsher christelijk, en heeft een groot aantal kerken, vooral in de City van Londen.

hotels londen

Fietsen is een populaire manier om een breder beeld van Londen te krijgen. Ook het Londense bus-netwerk is een van de grootste in de wereld en draait 24 uur per dag. Londen is de hemel op aarde om te bezoeken, een groot aantal toeristen komen hier dan ook elk jaar voor een weekendje op hôtel Londres. Om te kunnen genieten in Londen hoeft u vaak zelfs niet eens uw Hotel in London te verlaten, een aantal van hen bieden zodanig veel faciliteiten, dat je er wel altijd zou willen blijven. Toch is het natuurlijk aangewezen naar buiten te gaan en de typisch Londense sfeer op te snuiven, voor cultuur, architectuur of gastronomie. Londen heeft een groot aantal locaties voor rock en pop concerten, waaronder grote arena's zoals de Earls Court, Wembley Arena en de O2 Arena, evenals talrijke mid-size locaties, zoals de Brixton Academy, Hammersmith Apollo en de Shepherd's Bush Empire.

citytrip londen

Londen is een van de grote klassieke en populaire muziekhoofdsteden van de wereld. Londen is een bruisende plaats waar er zo veel nieuwe dingen ontstaan en de toon zetten voor trends op het vasteland. Londen is doorspekt met spannende dingen om te zien en te beleven. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de London Eye, verken de Tate Modern of geniet van de historische bezienswaardigheden van de St Paul's Cathedral en de Tower of Londen. Het is een stad waar verleden, heden en toekomst elkaar harmonieus overlappen en versterken. Londen is de thuisbasis van meer dan 300 mueseums en galeries, dus vervelen kan je je hier onmogelijk!

Een aantal beroemde plaatsen en bezienswaardigheden in Londen

Londen is een prachtige plek om te bezoeken en een uitstekende garantie voor een onvergetelijke citytrip. Het heeft diverse beroemde bezienswaardigheden, de Tower of Londen is misschien wel een van de meest beroemde attracties, maar ook Hampton Court Palace, Kensington Palace (Staat), Banqueting House, Eltham Palace, Buckingham Palacet, Windsor Castle, Palace of Westminster, British Museum, dat je laat kennismaken met de geschiedenis van de mens van de prehistorie tot de moderne tijden, National Gallery, met de grootste collecties Europese schilderkunst, het Natural History Museum, het Victoria and Albert Museum, het National Maritime Museum, een van de grootste maritieme musea van de wereld met modellen, displays, schilderijen en trofeeën uit alle continenten, Imperial War Museum, Somerset House, London Eye gelegen op de oever van de Theems in de buurt van Waterloo Station en zeker een bezoek waard. Verder ook nog London Dungeon, Madame Tussauds, Trafalgar Square en de Big Ben.

citytrip londen

Voor een avondje vertier kun je ook een van de wereldberoemde blockbuster bioscopen in het West End aandoen, in de zomermaanden zijn er zelfs buitenshuis screenings op verschillende locaties, zoals het Somerset House, en in sommige van de grote parken.

hotels londen

Londen is ook beroemd om zijn enorme aantallen Hoteles Londres. Een groot aantal toeristen verblijven in deze hotel specials London. Ze zijn uniek ontworpen. Architectuur van deze offres Hotel Londres behoren tot de beste in de wereld. Londen is ook beroemd voor zijn veelzijdige stijl en mode. De grote attracties van de stad, zoals Buckingham Palace is geopend voor bezoekers in de maand augustus en september. Als je tijd hebt, breng een bezoek aan Hamstead Gezondheid en Kew Garden - je pas rust te voelen in een drukke stad. Het hoogste gebouw in Londen is de Canary Wharf Tower. Londen was de eerste stad in de wereld met een ondergrondse spoorweg, vandaag beter bekend als de Tube.

weekendje londen

Er zijn meer dan 100 theaters in Londen, waaronder 50 in de West End. Het Londense theater is goed voor 45% van alle Britse theatervoorstellingen en telt voor meer dan 70% van de box-office inkomsten. Veel van de hotels in Londen centrum zijn gelegen in de buurt van de beroemde bezienswaardigheden van de stad. Londen moet zowat de meest bruisende stad van Europa zijn, hoewel Berlijn of Barcelona natuurlijk ook erg in trek zijn. Hieronder vertel ik wat meer over een handjevol hotels in Londen die ik zonder problemen zou aanraden voor een comfortabel weekendje weg.

Londen, Londen!

Een weekendje op hotel in Londen is altijd een feest, net als een paar dagen citytrip naar Barcelona, ik heb reeds vele reizen ondernomen en heel wat geschreven, kijk maar eens wat nieuws informatie na over hotelspecials op volgende pagina's (zie links). Straks vertrek ik voor een paar dagen uitblazen aan de Belgische Kust, op hotel in Knokke, joepie, eindelijk wat vakantie!

 

De commentaren zijn gesloten.